Ansökan vuxenutbildning

På Yrkesplugget är vi glada att kunna erbjuda vuxenutbildning inom flera olika yrken. Utbildningarna finns på vår skola i Bromma men du ansöker alltid genom din hemkommun!

Vi har två olika utbildningsformer, Yrkesvux och Komvux. Yrkesvux är en utbildning bekostad av staten och Komvux av kommunen.

Utbildningarna är alltid på heltid. Yrkesvux har mer flexibla kursstarter vilka presenteras löpande på vår webbplats. Komvux startar två gånger om året, antingen börjar du i januari eller augusti.

Din ansökan måste vara inne senast två månader innan och du kan kontakta din kommun eller Yrkesplugget för aktuella ansökningsdatum.

Behörighet

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesvux – Ansök via KCNO/ALVIS

Alvis är en gemensam webb-plattform för Kunskapscentrum Nordost (KCNO) som samordnar vuxenutbildningen för Danderyd, Täby, Vallentuna och Österåker samt alla som söker Yrkesvux. Här hittar du kurskatalogen som leder till ansökan ”klicka här”

Komvux – Ansök via din hemkommun

Lättast är oftast att göra ansökan genom portalen på din kommuns hemsida (länkar hittar du till höger på sidan) men det går också att skicka in ansökan per post.

Antagningsbesked får du från din hemkommun.

________________________________________________________

Yrkesvux ny-insatt kurs – Bussförare

ANSÖK SENAST 26 augusti 2018

Kursstart 15 oktober 2018 .  För att få full körkortsbehörighet krävs en ålder av 24 år. 

 ANSÖK HÄR ”KLICKA” skriv BUSS i sökfältet, då kommer Yrkesförare – Yrkesvux BUSS upp som ett val!

Kurstart för utbildningen: 15 oktober 2018

Buss: 20 veckor – 20181015 – 20190329

Tipsa oss på Yrkesplugget!

Vi gillar att få tips om hur vi kan utveckla vår verksamhet men också om sådant som är bra och fungerar.

Fyll i nedan uppgifter, ett svar kommer till dig inom kort!

Tack för ditt engagemang!

[contact-form-7 404 "Not Found"]