Praktik

Utbildning förlagd till arbetsplatsen, eller praktik som man vanligtvis säger, är ett viktigt och omfattande moment i alla våra utbildningar.

Praktiken innebär att eleven får möjlighet att komma ut på ett företag och i verkliga projekt använda sina kunskaper och även få nya. Det är viktigt att träna i den miljö man senare kommer att arbeta i. Men också viktigt att få insikt i hur en arbetsplats fungerar. Hos Yrkesplugget har eleverna minst 15–20 veckors praktik vilket är mer än de obligatoriska veckorna eftersom vi anser att det höjer kvalitén på utbildningen. Vi jobbar hårt för att våra elever ska få den bästa yrkesutbildningen på marknaden. En utbildning som företagen vill ha!

Praktiken följs regelbundet upp genom besök av yrkeslärare. All den tid som eleven gör på sin praktik dokumenteras i så kallade tidböcker. Varje moment förs in för att säkerställa att praktiken innehåller det som krävs för att nå kurs- och utbildningsmål.

Våra elever får chans att göra praktik på företag som Fasadglas, Takvärn, Kawasaki, Suzuki, Harley Davidson, Bilia, Mercedes, Upplands Motor, Schenker Åkeri, och Bengt Hildemar Transport, NCC, Allehanda glas, JM, Ösak, Nylunds kakel och golv m.fl. Listan kan göras lång på små och stora företag som vi samarbetar med.

Tipsa oss på Yrkesplugget!

Vi gillar att få tips om hur vi kan utveckla vår verksamhet men också om sådant som är bra och fungerar.

Fyll i nedan uppgifter, ett svar kommer till dig inom kort!

Tack för ditt engagemang!